김상궁의 다과상 레시피

보들보들 부드러운 우유푸딩[Milk Pudding] 만들기

KAYA_0316 2018. 7. 20. 10:00


우유푸딩



날이 더워지다보니 요즘은 빙과관련 디저트가 매력적인 것 같아요. 오늘은 몇개의 재료로 쉽게 만드는 우유푸딩이에요. 혹 팥앙금이 없으시다면 메이플시럽등을 곁들여 드셔도 좋답니다.



 


우유 200ml, 생크림 200ml, 판젤라틴 3 1/2장, 노른자 2개, 설탕 1Ts,  통팥앙금, 바닐라 익스트렉트 약간


 


만들기


 

1. 찬물에 젤라틴을 넣고 10분간 불려주세요.


  


2. 우유와 생크림을 섞어줍니다.


  


3. 3/4정도의 우유와 생크림, 젤라틴, 설탕을 냄비에 넣고 약불에서 끓여주세요.


  


4. 냄비의 가장자리에 기포가 생기기 시작하면 불에서 내려 식혀줍니다.


 


5. 남은 우유와 생크림에 계란 노른자를 넣고 거품이 생기지 않도록 섞어주세요.


 


6. 식힌 우유를 계란 노른자를 푼 우유에 조금씩 부어가며 거품이 나지않게 주의하며 섞어줍니다.


  


7. 바닐라 익스트렉트를 넣고 섞어줍니다.


 

8. 실리콘컵에 우유를 붓고 냉장고에서 3시간 가량 굳혀주세요.



 [English Recipe]



Now that it's getting hotter, ice and dessert seem to be appealing these days. Today is milk pudding made easily from several ingredients. If you don't have red bean Paste,  you can have maple syrup with it.



 Ingredient

 


200ml of milk, 200ml of whipped cream, 2/3 of gelatin Sheet, 2 yolks, 1 Ts of sugar, Red bean Paste, vanilla extract.


 

 Recipe

 


1. Add gelatin to cold water and macerate for 10 minutes.


 

2. Mix milk and whipped cream.


 

3. Put 3/4 cup of milk, whipped cream, gelatin and sugar in a pot and boil them over low heat.


 

4. When air bubbles start to form on the edge of the pot, remove it from the heat and let it cool.


 

5. Add egg yolks to remaining milk and cream and be careful while mixing to prevent bubbles.

 


6. Pour cooled milk into beaten egg yolk milk little by little .

 


7. Add vanilla extract and mix.

 


8. Pour the milk into the silicon cup and let it solidify in the refrigerator for about 3 hours.