김상궁의 다과상 레시피

옥수수 맛있게 삶는법(+마약옥수수 만들기)

KAYA_0316 2018. 7. 13. 10:00




옥수수 철이네요. 어렸을적엔 옥수수를 하도 좋아하여 옥수수로 하모니카도 만들어 놀곤 했었답니다. 모두 추억이네요 ㅎㅎ. 오늘은 옥수수를 더 달고 맛있게 삶는 법과, 그 방법을 응용하여 마약옥수수라고 불리는 맛있는 옥수수 버터구이를 만들어 보는 방법을 올려보았습니다.






찰옥수수 3개, 사이다 400ml,  소금 2/3Ts, 다진마늘 2Ts. 꿀 2Ts. 마요네즈 2Ts. 버터 10g, 파마산치즈가루, 파슬리가루, 고운고춧가루



 

만들기



1. 옥수수의 겉껍질만 벗기고  옥수수와 옥수수 수염을 흐르는 물에 씻어주세요.



2. 냄비 바닥에 옥수수 수염을 깔고 속껍질이 있는 상태에서 옥수수를 넣어줍니다. 



3. 옥수수가 2/3정도 잠길 만큼 물을 붓고 사이디를 부어줍니다.



4. 소금 2/3Ts를 넣고 뚜껑을 닫고 삶아줍니다. 



5. 물이 끓기 시작한뒤 30분간 삶아줍니다.


 

6. 30분뒤 바로 꺼내어 채반에 받쳐 식힌 뒤 속껍질을 벗겨주세요.



7. 중약불에서  버터, 마요네즈, 다진마늘을 넣고 잘 섞어줍니다.



8. 옥수수를 넣고 버터 양념이 고르게 묻도록 굴려주세요. 



9. 옥수수 전면이 노릇해지도록 구워줍니다.



10. 꿀을 끼얹고 두어번 굴려 준후 불을 꺼줍니다.


 

11. 용기에 옥수수를 옮기고 파마산치즈가루, 파슬리가루, 고운 고춧가루를 뿌려주세요.




 [English Recipe]



It's corn season. When I was young, I liked corn so much that I used to make a harmonica with corn. It's all memories. Today we have added a way to make corn more sweet and delicious, and we have applied it to make a delicious roasted corn butter called the drug corn in korea.



 Ingredient



3 waxy cornes, 400ml of cider, 2/3 salt, 2 Ts of garlic. 2Ts of Honey. 2Ts of Mayonnaise, 10 g of butter, Parmesan cheese powder, parsley powder, red chili pepper powder



 Recipe


1. Remove only the outside bark of the corn and wash it in running water. 



2. First, spread the corn silk on the bottom of the pot. Then put the corn on top of it. 



3. Pour water enough for the corn to cover 2/3 full and pour cider over.



4. Add 2/3 of salt and cover pan and boil.  



5. After Bring water to a boil and simmer for 30 minutes.



6. Remove water after 30 minutes, cool on a rack and peel the bark off.



7. In medium heat, add butter, mayonnaise, and minced garlic and mix well.



8. Add corn and roll in butter sauce. 



9. Bake the corn until it is golden brown.



10. Sprinkle with honey, roll a couple of times, and turn off the heat.



11. Place corn to a bowl and sprinkle parmesan cheese powder, parsley powder and Sprinkle chili pepper powder.