김상궁의 수랏상 레시피

인삼꿀절임(Honeyed Ginseng or Ginseng Honey Preserve) 만들기

KAYA_0316 2023. 8. 20. 10:00

인삼꿀절임(Honeyed Ginseng or Ginseng Honey Preserve)

 

인삼은 호불호가 많이 갈리는 음식이에요. 특히 아이들 중엔 좋아하는 아이를 찾아보기가 더 힘들죠. 아무래도 독특한 향과 쓴 맛이 아이들의 호감을 얻지 못하는 것 같아요. 그래서 그나마 아이들이 즐기진 못해도 쉽게 먹을 수 있도록, 인삼으로 꿀절임을 만들어 보았습니다. 

 

재료   

 

막삼 500g, 꿀 500g, 벌꿀집


만들기



1. 용기를 소독해 건조시켜주세요.


2. 뇌두를 잘라줍니다 


3. 인삼을 솔을 이용하여 깨끗하게 씻어 정리해 주세요..


4. 체에 받쳐 물기를 말려주세요.


5. 2~3mm 두께로 썰어 주세요.


6. 인삼을 용기에 담아 주세요.


7. 인삼이 잠기도록 꿀을 부어주세요.


8. 냉장 보관해주세요.


9. 인삼절임, 절임꿀, 얼음, 우유를 넣고 믹서기에 갈아주세요.


10. 인삼 맛을 싫어 하시면  바나나를 추가로 넣어 주셔도 좋아요. 

 


11. 이와 같이 인삼밀크셰이크나 뜨거운 물을 넣어 인삼차로 즐기시면 좋습니다.

 

 

[English Recipe]

"Ginseng is a food that people have strong likes and dislikes about. Especially among children, it's even harder to find those who like it. The unique aroma and bitterness of ginseng probably aren't appealing to them. So, even if the children might not thoroughly enjoy it, I tried making honey-preserved ginseng to make it easier for them to consume."


Ingredient


Wild ginseng 500g, Honey 500g, Honeycomb


Making


1. Sterilize the container and dry it thoroughly.
  
2. Trim the ginseng roots.
  
3. Use a brush to clean the ginseng thoroughly.
  
4. Place it on a strainer to let it dry.
  
5. Slice it into 2-3mm thickness.
  
6. Place the ginseng slices in the container.
  
7. Pour in enough honey to submerge the ginseng.
  
8. Store in the refrigerator.
  
9. Blend the ginseng preserves, preserved honey, ice, and milk in a blender.
  
10. If you're not fond of the taste of ginseng, you can add a banana for extra flavor.

11. You can enjoy it as a ginseng milkshake or add hot water to savor it as ginseng tea.