연근샐러드(Rotus Root Salad) 만드는 법!
연근샐러드(Rotus Root Salad)
아삭한 식감이 매력적인 연근샐러드 레시피입니다. 살짝 매콤하면서 연근향이 나서 건강에도 좋고 입맛도 살아나요.
재료
연근 230g, 칠리소스 3Tbs, 유자청 2Tbs, 마요네즈 1/2Tbs, 다진마늘 1/2Tbs, 소금 약간, 레몬즙 1/2Tbs, 후추 약간, 물 1L, 식초 2Tbs, 소금 1/2Tbs, 실파
만들기
1. 연근은 껍질을 벗겨주세요.
2. 0.7mm두께로 썰어주세요.
3. 물에 소금1/2Tbs와 식초를 넣어주세요.
4. 물이 끓기 시작하면 연근을 넣어주세요.
5. 물이 끓기 시작 2분간 삶아주세요.
6. 찬물에 담기 열기를 식혀주세요.
7. 체에 받쳐 물기를 제거해주세요.
8. 유자청, 마요네즈, 소금약간, 레몬즙, 칠리소스, 다진마늘, 후추를 넣고 섞어주세요.
9. 연근에 소스를 넣고 버무려주세요.
[English Recipe]
This is a lotus root salad recipe with an attractive crunchy texture. It's slightly spicy and has a lotus root scent, so it's good for your health and your appetite comes alive.
Ingredient
Lotus root 230g, Chili sauce 3Tbs, Citron syrup 2Tbs, Mayonnaise 1/2Tbs, Minced garlic 1/2Tbs, Salt, Lemon juice 1/2Tbs, Pepper, Water 1L, Vinegar 2Tbs, Salt 1/2Tbs, Fine green onion
Making
1. Peel the lotus root.
2. Cut it into 0.7mm thick pieces.
3. Add 1/2 Tbs of salt and vinegar to the water.
4. When the water starts to boil, add lotus root.
5. Boil the water for 2 minutes when it starts to boil.
6. Cool off the heat in cold water.
7. Drain on a sieve.
8. Add citron syrup, mayonnaise, a little salt, lemon juice, chili sauce, minced garlic, and pepper and mix.
9. Add sauce to lotus root and mix.