무장아찌(White Radish Jangajji) 만들기
무장아찌(White Radish Jangajji)
짭쪼름한 맛이 매력적인 무장아찌입니다. 무는 정말 어디에 써도 맛있는 반찬이 되는것 같아요. 깍두기나 무조림뿐 아니라 무장아찌로도 즐길 수 있어요.
재료
무 1.5Kg, 진간장 1컵 반, 홍청양고추 2개, 다시마, 설탕 반컵, 매실청 반 컵, 사과 2배 식초 1/4컵
만들기
1. 무우를 2cm두께로 썰어주세요.
2. 간장을 붓고 용기로 윗면을 눌러주세요.
3. 2일간 절여주세요.
4. 한루 지난 후 자리 배치를 다시하여주세요.
5. 2일이 되면 간장물을 따라주세요.
6. 다시마 홍고추를 넣어주세요.
7. 4분간 끓여주세요.
8. 다시마와 고추를 건져주세요.
9. 식혀주세요.
10. 매실청, 식초, 설탕을 넣고 섞어주세요.
11. 절인 무에 간장물을 부은 후 용기로 눌러주세요.
12. 냉장고에 저장해주세요.
13. 1주일 후 드실 수 있어요.
[English Recipe]
It is White Radish jangajji with an attractive salty taste. Radish is a delicious side dish no matter where you use it. You can enjoy White Radish jangajji as well as radish kimchi.
Ingredient
1.5Kg of radish, 1 & 1/2 of dark soy sauce, 2 red chili peppers, kelp, half cup of sugar, half cup of plum syrup, 1/4 cup of 2 times apple vinegar
Recipe
1. Cut the radish into 2cm thick pieces.
2. Pour soy sauce and press top with container.
3. Let it soak for two days.
4. Please rearrange the seats after Hanru.
5. Pour soy sauce water on the 2nd day.
6. Add kelp red pepper.
7. Bring to a boil for 4 minutes.
8. Remove the kelp and pepper.
9. Cool it down.
10. Add plum syrup, vinegar, and sugar and mix.
11. Pour soy sauce water into pickled radish and press it down with a container.
12. Please store it in the refrigerator.
13. You can eat it in a week.