김상궁의 다과상 레시피

바삭바삭한 고구마칩(Sweet potato Chips) 만들기

KAYA_0316 2021. 11. 9. 10:00

고구마칩(Sweet potato Chips) 

 

바삭바삭하고 단 맛이 좋은 고구마 칩입니다. 오며가며 조금씩 간식으로 먹기가 좋아요. 

 

재료   

 

고구마 2개, 식용유, 버터 약간, 소금 1/2Tbs

만들기   


1. 물에 약간의 소금을 넣고 녹여주세요.

2. 고구마를 얇게 썰어주세요.
Tip : 톱질을 하듯 썰어야 얇게 잘 썰어져요.

3. 고구마를 썰어 소금물에 3분간 담가 주세요.

4. 맑은 물이 나오도록 헹궈주세요.

5. 10분간 체에 받쳐 물기를 제거해주세요.

6. 키친 타올을 이용하여 여분의 수분을 제거해주세요.

7. 식용유에 버터를 넣고 녹여주세요.

8. 중불에서 30초간 튀긴 후 약불로 줄여주세요.

9. 뒤적여가며 튀겨주세요.

10. 바삭거리면 체에 받쳐 기름을 털어내주세요.

11. 키친타올을 이용하여 여분의 기름을 제거해주세요.

 

[English Recipe]

 

It is a crispy and sweet potato chip. It's good to eat as a snack little by little on the way.

 

 Ingredient

 

2 sweet potatoes, cooking oil, butter, 1/2 Tbs of salt.

 

 Recipe

 

1. Dissolve a little salt in water.

2. Slice the sweet potatoes thinly.

Tip: You have to cut it thinly as if you were sawing it.

3. Cut the sweet potatoes and soak them in salt water for 3 minutes.

4. Rinse until clear water comes out.

5. Sieve for 10 minutes to remove moisture.

 

6. Remove extra moisture using a kitchen towel.

7. Melt butter in cooking oil.

8. Fry over medium heat for 30 seconds and turn it down to low heat.

9. Stir-fry it while mixing.

10. When it is crispy, support it with a sieve and shake off the oil.

11. Remove extra oil using kitchen towel.