순서만 지키면 실패없이 간단한 반찬, 김무침(Seasoned Seaweeds) 만들기
김무침(Seasoned Seaweeds)
김무침은 정말 만들기 쉬운 밥반찬인데요, 짭쪼름하여 밥도둑으로도 손색이 없답니다. 김을 무치는 순서만 알면, 실패없이 만들 수 있는 요리에요.
재료
김밥김 15장, 참기름 1Tbs, 들기름 3Tbs, 참치액 1Tbs, 진간장 2Tbs, 맛간장 1/2Tbs, 다진마늘 1Tbs, 다진파 1&1/2Tbs, 설탕 1/2Tbs, 깨소금
만들기
1.진간장, 맛간장, 참치액젓을 넣고 섞어주세요.
2. 달궈진 팬을 약불로 줄여주세요.
3. 2장씩 앞 뒤로 바꿔가며 김을 바짝 구워주세요.
4. 적당한 크기로 찢어주세요.
5. 들기름과 참기름을 나누어가며 넣어주세요.
6. 김에 고르게 배이도록 비벼주세요.
7. 설탕을 넣고 버무려주세요.
8. 간장 소스를 조금씩 넣어가며 버무려주세요.
9. 기호에 맞게 간을 맛보며 넣어주세요.
10. 소스를 다 넣으시면 짤 수 있어요.
11. 다진마늘과 다진파를 넣고 살살 섞어주세요.
12. 깨소금을 뿌려주세요.
[English Recipe]
Seasoned seaweeds is a really easy side dish to make, and it's salty, so it's a great rice thief. It's a dish that you can make without failure if you know the order of seasoning seaweed.
Ingredient
15 sheets of seaweed, 1 Tbs of sesame oil, 3 Tbs of perilla oil, 1 Tbs of tuna Aekjeot, 2 Tbs of soy sauce, 1/2 Tbs of soy sauce for soup, 1 Tbs of minced garlic, 1&1/2 Tbs of minced green onion, 1/2 Tbs of sugar.
Recipe
1. Add dark soy sauce, oy sauce for soup, and tuna Aekjeot and mix them.
2. Lower the heated pan to low heat.
3. Change two sheets of seaweed into front and back and bake them closely.
4. Tear it into appropriate sizes.
5. Add perilla oil and sesame oil separately.
6. Mix the seaweed so that it seeps evenly.
7. Add sugar and mix.
8. Add soy sauce little by little and mix.
9. Taste the seasoning according to your preference.
10. If you put all the sauce in, it can be salty.
11. Add minced garlic and chopped green onions and mix gently.
12. Sprinkle sesame salt.