아삭아삭 양파장아찌(Onion Jangajji) 만들기
양파장아찌(Onion Jangajji)
정말 초간단으로 만들어 먹을 수 있는 양파장아찌 만드는 법입니다.
재료
양파 한개반, 아삭이고추 2개, 홍청양고추 2개, 물 1&1/4컵, 진간장 1/2컵 + 2Tbs, 꽃소금 2/3Tbs, 매실청 3Tbs, 식초 4Tbs,, 설탕 4Tbs
만들기
1. 양파와 고추를 적당한 크기로 썰어주세요.
2. 간장, 매실청, 식초, 설탕, 소금, 물을 넣고 섞어주세요.
3. 밀폐용기에 야채를 담고 간장물을 부어주세요.
4. 곧바로 냉장고에 보관해 주시면 더 아삭한 장아찌를 드실 수 있어요.
[English Recipe]
This is how to make pickled onions that can be made with super-simple ingredients.
Ingredient
One and a half onions, two of Cucumber chili
, Half of cheongyang peppers, 1&1/4 cups of water, Half cup of dark soy sauce + 2Tbs, 2/3Tbs of flower salt, 3Tbs of plum syrup, 4Tbs of vinegar, 4Tbs of sugar
Recipe
1. Slice onions and peppers into appropriate sizes.
2. Add soy sauce, plum syrup, vinegar, sugar, salt and water and mix.
3. Put vegetables in an airtight container and pour soy sauce water.
4. If you store it in the refrigerator right away, you can eat more crunchy pickles.