김상궁의 수랏상 레시피

제철 굴 전(Oyster Jeon) 만드는 방법

KAYA_0316 2020. 12. 12. 10:52

굴전(Oyster Jeon) 

 

요즘 굴이 참 맛있는 계절이에요. 오늘은 노릇노릇 맛있는 굴전을 만들어 보겠습니다.

 

재료

굴 250g,  계란 2개,  노른자 1개,  부침가루,  천일염  2Tbs,  식초 1Tbs,  청양고추 1개,  홍고추 1개, 미나리 약간, 식용유

 

만들기 


1.   굴에 식초와 천일염을 넣고 조물조물 이물질을 제거해주세요.

2.  흐르는 물에 씻은  후 체에 건져 10분간 물기를 빼주세요.

 

3.  홍고추,  청고추,  미나리  혹은 부추, 쪽파를 잘게 썰어 주세요.

 

4.  계란과 노른자를  섞은 후 야채를 넣고 섞어주세요.

 

5.  굴에 부침가루를 입힌 후 가루를 털어주세요.

6.  팬에 식용유를 넉넉히 두르고 굴을 부쳐주세요.

7.  중/약불에서 서서히 앞 뒤 노릇하게 부치면 질적이지 않고 고소한 굴전을 만들수있어요.

8. 너무 익어 질겨지지 않도록 주의해주세요.

 

 

 [English Recipe]

 

Oysters are very delicious these days. Today, we will make delicious yellow Oyster Jeon

 

 Ingredient


250g of oyster, 2 eggs, 1 yolk, 2 Tbs of Jeon powder, 2 Tbs of bay salt, 1 Tbs of vinegar, 1 Tbs of cheongyang pepper, 1 red pepper, a little bit of water parsley, cooking oil

 

  Recipe


1. Put vinegar and salt in the oysters and remove other substances from the plants.

2. Wash under running water and sieve it out for 10 minutes.

3. Slice red, green, water parsley or chives and chives into small pieces.

4. Mix the egg and yolk, then add the vegetables and mix.

5. Coat oysters with flour and shake off the powder.

6. Grease a pan with plenty of cooking oil and fry oysters.

 

7.Slowly brown in medium heat is a good quality. You can make a savory den without it.

8. Be careful not to overcook and get tough.