김상궁의 수랏상 레시피

신흥 밥도둑 새송이 버섯 조림(Braised Saesongi Mushroom) 만들기

KAYA_0316 2020. 10. 10. 10:11

새송이 버섯 조림(Braised Saesongi Mushroom) 


버섯은 맛있게 요리하기만 하면 웬만한 고기요리만큼 맛이 있는 것 같아요. 오늘은 새송이 버섯을 사용하여 장조림을 만들어 보았어요.

 

 

재료 


새송이버섯 300g, 물 1/2컵, 간장 1&1/ 2Tbs,  굴소스 1Tbs, 설탕 1/2Tbs, 쌀엿 1Tbs, 참치액젓 3/4Tbs, 홍청양고추 2개, 마늘 5개, 파 반개, 참기름, 고추기름, 후추

 

 

만들기 


1. 새송이버섯을 적당한 크기로 썰어주세요.

2. 물, 간장, 참치액젓, 굴소스, 설탕을 넣고 섞어주세요.

3. 팬에 고추기름을 두르고 편마늘을 살짝 볶아주세요.

4. 새송이버섯을 넣고 살짝 볶은 후 간장소스를 넣고 섞어주세요.

5. 간장소스가 새송이버섯에 배이도록 약불에서 졸여주세요.

6. 소스가 자작해지면 쌀엿, 홍청양고추를 넣고 섞어주세요. 

7. 불을 끄고 파, 후추, 참기름을 넣고 섞어주세요.

 

 

 [English Recipe]

 
Mushrooms taste as good as most meat dishes as long as they are cooked deliciously. Today, I made jangjorim using saesongi mushrooms.

 

 

 Ingredient


300g of King Oyster Mushroom, Half of Water, 1 & Half Tbs of Soysauce, 1Tbs of Oyster Sauce, Half Tbs of Sugar, 1Tbs of Gran Syrup, 3/4 Tbs of Tuna Aekjeot, 2 Red Peppers, 5 Garlics, Spring onion, Sesame Oil, Red Pepper Oil, Pepper 


  Recipe


1. Cut the mushrooms into appropriate sizes.

2. Add water, soy sauce, tuna fish sauce, oyster sauce, and sugar and mix.

3. Grease the pan with chili oil and stir-fry the garlic lightly.

4. Add the mushrooms, stir-fry slightly, add soy sauce, and mix.

5. Boil the soy sauce over low heat to soak in the mushrooms.

6. When the sauce is small, add rice starch syrup and red cheongyang red pepper and mix.

7. Turn off the heat and mix with green onions, pepper, and sesame oil.