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치즈카스테라 케이크 [Cheese Castella Cake]
가끔씩 케이크를 만들어본다던가 하는 일상의 변화를 주고싶은데 오븐은 없고, 일년에 몇번 쓰지도 않는 오븐을 사자니 그건 부담스럽지 않으신가요. 오늘은 집에 있는 전기밥솥을 이용해 만드는 치즈 카스테라 케이크입니다. 체다치즈를 사용하여 효율성도 좋고 밥솥에 찌듯이 만들어 촉촉한 맛이 매력적인 치즈카스테라 케이크입니다.
재료
박력분 110g, 계란 5개, 체다치즈 2장, 설탕 20g, 설탕 80g, 꿀 2Tbs, 카놀라유 30g, 따뜻한우유 40g, 버터
만들기
1. 계란을 흰자와 노른자를 분리해주세요.
2. 60도 정도의 물에 용기를 올리고 체다치즈, 따뜻한우유, 설탕 20g을 넣고 믹싱해주세요.
3. 설탕과 치즈가 어느정도 녹으면 체에 걸러줍니다.
4. 체에 거른 노른자에 밀가루를 체쳐 넣고 섞어주세요.
5. 카놀라유와 꿀을 넣고 섞어줍니다.
6. 흰자에 설탕을 여러번 나누어가며 머랭을 80%이상 만들어주세요.
7. 반죽에 머랭을 여러번 나누어 가며 고르게 섞어주세요.
8. 밥솥에 버터나 식용유를 바르고 반죽을 부어줍니다.
9. 전기밥솥 만능찜을 이용하여 40분간 취사하여주세요.
10. 카스테라를 꺼내어 거름망에서 식혀줍니다.
[English Recipe]
Did you know that you can bake a cake even with an electric rice cooker in Korea? It has a different flavor from the one baked in the oven, making a moist and soft cake. Today, we will make a cake using cheddar cheese, the easiest cheese available in Korea.
Ingredient
110g of soft flour, 5 eggs, 2 slice of Cheddar Cheese, 20g of sugar, 80g of sugar, 2Tbs of Honey, 30g of Canola oil, 40g of warm milk, butter
Recipe
1. Separate egg whites from yolks.
2. Place a container in 60 degree water and mix with 20 grams of cheddar cheese, warm milk and sugar.
3. Sieve sugar and cheese when properly dissolved.
4. Sift flour into sifted yolks and mix.
5. Add canola oil and honey and mix.
6. Divide the sugar into the whites several times and make more than 80 percent of the meringue.
7. Divide meringue several times into batter and mix evenly.
8. Apply butter or cooking oil to the rice cooker and pour the dough into it
9. Cook 40 minutes using the all-purpose steaming function of the rice cooker.
10. Take out the cake and cool it in the filter box.